DİYARBAKIR / BAĞLAR - Süleyman Bin Halid Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kas

Okulumuzun Konferans salonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından okulumuz öğrencileri günün anlam ve önemine binaen şiirler okudu.

Ekm

Okulumuzda "İmam Hatip Okulları Haftası" programı düzenlendi. Program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Müdür Yardımcımız Şaban ASLAN selamlama konuşmasını yaptı. ÖNDER il başkan yardımcısı Fuat EZGI günün anlam ve önemine yönelik kısa bir konuşma yaptı. Program şiirler, ilahiler ve video gösterileriyle nihayete erdi.

Ekm

Okulumuz Süleyman Bin Halid Anadolu İmam Hatip Lisesinde 19 Ekim çarşamba günü Bağlar İlçe Kaymakamı İsmail PENDİK ve Bağlar İlçe Müftüsü Mahmut  YILDIZBAŞ'ında teşrif ettiği "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi. Programda öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu ve ilahiler söylenildi.

Ekm

Okulumuzun öğrencileri, "Mevlid-i Nebi Haftası" münasabetiyle okul panolarımızı  Peygamber Efendimiz (S.A.V)'in sünnetleri, soyağacı ve Hadisi Şerifleriyle süslediler.

Eyl

06.09.2022 Salı günü okulumuzun konferans salonunda 2022/2023 Eğitim Öğretim Yılı sene başı öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı.

Haz

Okulumuzun mescidinde cuma günleri Cuma namazı kılınmaktadır. Okulumuzun öğrencileri hutbe okuyarak ve imamlık vazifesini yaparak mesleki anlamda deneyim kazanmaktadır.

Haz

16.06.2022 Perşembe günü  okulumuz konferans salonunda sene sonu öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı.

Nis

Okulumuzda Ramazan Ayı boyunca Meslek Dersleri Öğretmenimiz Mehmet Öner koordinatörlüğünde mukabele yapılacaktır.

Mrt

30 Mart 2022 tarihinde İHL Meslek Öğretmenimiz Mehmet Öner koordinadörlüğnde okulun fiziki ortamını İmam Haitp ruhuna uygun hale getirmek için İnanç, Hikmet, Sanat ve Bilim Dünyamızın önde gelen şahsiyetlerinin isimlerini sınıflarımıza verdik.

Mrt

25 Şubat 2022 Cuma günü okulumuz konferans salonunda Mezunlar Sizlerle programı gerçekleştirildi. Programa okulumuzdan mezun olup Türkçe Öğretmenliğini kazanan İbrahim Halil AKKUM ve İngilizce Öğretmenliğini kazanan Ramazan FİDANCAN katıldı. Öğrencilere motivasyon olması açısından önce kısa bir bilgi veren konuklarımız ardından öğrencilerimizden gelen sorulara  cevap verdiler. Programın sonunda katılımlarından dolayı okulumuz tarafından kendilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Ock

31.01.2022 tarihinde okulumuz öğretmenlerinden Emrah DEMİR, okulumuz öğrencilerine Mesleki Rehberlik çalışmaları doğrultusunda Dicle Üniversitesinin tanıtımını yaptı. Online olarak yapılan tanıtım seminerinde üniversitenin bölümleri tanıtıldı.

Ock

21 Ocak 2022 Cuma Günü Meslek Dersi Öğretmenimiz Mehmet ÖNER, öğrencilerimize online olarak öğrencilerin mesleki bilgi ve becerilerini artıracak etkinlikler kapsamında Kuran-ı Kerim'in Ana Konuları adlı seminer düzenledi.

Ock

12.01.2022 tarihinde Her Öğrencinin Bir Fidanı Olsun kampanyası çerçevesinde Okul Müdür Yardımcısı Şaban ASLAN gözetiminde öğrencilerimizle beraber okulumuzun farklı yerlerine fidan diktik.

Şbt

11 Ocak 2022 Salı günü Meslek Öğretmenimiz Mehmet Öner'in gözetiminde Kuran öğretimini daha kolay hale getirmek amacıyla öğrencilerimiz Kuran harflerini ve harekelerini çizip Kuran-ı Kerim derslerind kullanılmak üzere ders materyali haline getirdiler.